Programın Yapısı

Tezli Program

Programın toplam süresi esas olarak iki akademik yıldır. Toplam kredi yükünün 2 akademik yarıyılda yüksek lisans tezi ile beraber tamamlanması da mümkündür.

Program; dördü zorunlu, üçü seçmeli ve bir adet kredisiz tez semineri dersi olmak üzere toplam sekiz dersten oluşmaktadır. Programdan mezun olabilmek için öğrencilerin 21 krediden oluşan ders yüklerini ve kredisiz seminer dersini başarı ile bitirmiş olmaları ve tezlerini savunmaları gerekmektedir.

Program, uzmanlaşmak istenilen dallara göre ders seçimi imkânları tanımaktadır. Bankacılık ve Finans Listesi'nde yer alan derslerden istenilen dördü alınarak özellikle "Finansal Kurumlarda Yöneticilik" ve "Finansal Ürün Analizi" konularında yoğunlaşma imkanı sunulmaktadır. (Not: Bu açıdan yönlendirme ve ders seçim prosedürleri Program Direktörlüğü'nün onayıyla yapılabilir.)

Dersler her hafta sonu santralistanbul Kampüsü'nde yapılmaktadır.

Programda kısmi burs imkânları mevcuttur.

Projeli Program

Program altısı zorunlu ve dördü seçmeli olmak üzere toplam on dersten oluşmaktadır. Programdan mezun olabilmek için öğrencilerin 30 krediden oluşan ders yüklerini başarı ile bitirmiş olmaları ve projelerini tamamlamaları gerekmektedir. Programın toplam süresi 3 dönemdir.

Program, uzmanlaşmak istenilen dallara göre ders seçimi imkânları tanımaktadır. Bu açıdan yönlendirme ve ders seçim prosedürleri Program Direktörlüğü'nün onayıyla yapılabilir.

Dersler her hafta sonu santralistanbul Kampüsü'nde yapılmaktadır.