Programın Yapısı

Program dördü zorunlu ve altısı seçmeli olmak üzere toplam on dersten ve bir projeden (90 krediden) oluşmaktadır. Programdan mezun olabilmek için öğrencilerin 60 krediden oluşan ders yüklerini başarı ile bitirmiş olmaları ve bitirme projelerini (30 kredi) tamamlamaları gerekmektedir. Bitirme projesi bir öğretim görevlisi/üyesi tarafından yönetilir ve öğrencilerin ders programları süresince işledikleri analitik tekniklerin uygulamalı olarak sunulmasını içermektedir.

Program, uzmanlaşmak istenilen dallara göre seçmeli ders seçimi imkânları tanımaktadır. Öğrenciler uzmanlaşmak istedikleri alanlarda diğer çevrimiçi programlardan program direktörünün onayıyla iki seçmeli ders alabilirler.

Derslerin tamamı çevrim içi olarak sunulmaktadır. Bunun dışında, ders saatleri öğrencilerimizin çalışma saatlerine uygun olacak şekilde her güne bir ders olmak üzere ve akşam saatlerinde verilmektedir. Kaydedilen tüm dersler ve ders materyalleri çevrim içi olarak dönem boyunca öğrencilerin erişimine açıktır. Bu şekilde program, öğrencilerin derslerin takibini kendi hızlarına göre ayarlamalarına olanak vermektedir. Programın azami toplam süresi 3 dönemdir.

Programın eğitim dili Türkçedir.